Ana Sayfa SGK Yönetim kurulu üyeleri başka bir şirkette sigortalı olarak çalışabilir mi?

    Yönetim kurulu üyeleri başka bir şirkette sigortalı olarak çalışabilir mi?

    sigortalı, çalışan, personel, yönetim, kurul, anonim, şirket,

    1044
    0

    X Anonim şirketinin ortağı ve yönetim kurulunda bulunan gerçek kişi, x Anonim şirketinin %100 sahibi olduğu Y Ltd. Şti.’nde Sgk olarak bulunabilir mi? 

    Bir anonim veya limited şirkete bir başka şirketin tüzel kişi olarak ortak olarak katılması 6102 sayılı TTK’nun ilgili hükümlerine göre bir anonim şirkette bir başka tüzel kişinin yönetim kurulu üyesi olabilmesi mümkün bulunmaktadır. 

    Buna göre, tüzel kişi yönetim kurulu üyesi olarak ilgili şirkette görev yapabilmesi için mutlak surette yasal temsilci ataması zorunludur. 

    Yeni TTK’ya göre, tüzel kişinin yönetim kurulu üyesi olarak seçilmesi durumunda, tüzel kişi kendisinin yönetim kurulunda temsil edecek bir gerçek kişiyi tespit edecek ve yönetim kurulu üyesi olarak kendisi ile bu gerçek kişiyi de tescil ve ilan ettirmek zorundadır. 

    Bu tescil ve ilanın yapılmış olduğu hususu ayrıca iştirak eden şirketin internet sitesinde yer alacaktır. Başka bir ifade ile, sadece yönetim kurulu üyesi olan tüzel kişi değil, tüzel kişi ile onun temsilcisi durumunda olan atanmış gerçek kişi de tescil ve ilan ettirilecektir. Dolayısıyla 4/b devreye girer.

    Eşim devlette öğretmen, tayin istemektedir. Eşinizin sosyal güvencesi diye bir seçenek var. İki seçenek arasında kaldım. 1479 sayılı kanun mu yoksa 2926 sayılı kanuna mı tabiyiz? 

    1479 bağkur 5510 4b kanuna tabi olursunuz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik7 Bin TL üstü gider pusulası ile alınan ürünlerin ödemesi banka kanalı ile mi yapılmalıdır?
    Sonraki İçerik“Adamlar yapmış”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz