Ana Sayfa Vergi 7 Bin TL üstü gider pusulası ile alınan ürünlerin ödemesi banka kanalı...

    7 Bin TL üstü gider pusulası ile alınan ürünlerin ödemesi banka kanalı ile mi yapılmalıdır?

    gider, pusula, ödeme, banka, hesaplama, gerçek, kişi,

    434
    0

    Defterini tuttuğumuz kuyumcu mükellefin düzenlemiş olduğu ve vergiden muaf gerçek kişilerden alınan, 7.000 TL’yi geçen gider pusulalı altın alışları için banka ve diğer kurumlar aracılığıyla mı geri ödemesi yapılması gerekir?

     

    7.000 TL üzerindeki, işlemler bankadan yapılması gerekir.

     

     

    Mülk sahibi çocuk olursa baba kira stopajı öder mi?

    Veraseten yurtdışındaki bankalarda para kaldı. Bunun Türkiye’de veraset ilamı beyannamesinde gösterip vergilendiriliyor mu?

    1-GV stopajında kural ÖDEMEDİR. Ödeme yok ise stopaj olmaz. Ancak Babadan kira alınmasa da çocuk emsal kira bedelinden Yıllık GV beyannamesi verecektir. 

    2-Yurt dışındaki Bankada bulunan para da VİV tabidir. 

    VİV Kanunu: Verginin Mevzuu 

    Madde 1 

    Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetinde bulunan şahıslara ait mallar ile Türkiye’de bulunan malların veraset tarikiyle veya herhangi bir suretle olursa olsun ivazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikali Veraset ve İntikal Vergisine tabidir. Bu vergi, Türk tabiiyetinde bulunan şahısların ecnebi memleketlerde aynı yollardan iktisabedecekleri mallara da şamildir. 

    Türkiye Cumhuriyeti tabiiyetindeki bir şahsın Türkiye hudutları dışında bulunan malını veraset tarikiyle veya sair suretle ivazsız bir tarzda iktisabeden ve Türkiye’de ikametgahı olmayan ecnebi şahıs bu vergi ile mükellef tutulmaz.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKat karşılığı arsa tesliminde KDV ve Kurumlar Vergisi Uygulaması
    Sonraki İçerikYönetim kurulu üyeleri başka bir şirkette sigortalı olarak çalışabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz