Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yıllık izin sürelerine denk gelen bayram ve ulusal tatiller yıllık izin süresinden...

    Yıllık izin sürelerine denk gelen bayram ve ulusal tatiller yıllık izin süresinden düşer mi?

    800
    0

    İşsizlik maaşından faydalanan bir çalışan 6 ay boyunca işsizlik maaşı almıştır. Emeklilik döneminde gün olarak dahil edilecek mi? Ayrıca primine dahil edilecek mi?

    İşten çıkışı yapılmış ve işsizlik maaşı alan kişinin kıdem hesabında adına 4a sigorta primi ödenen ve fiili çalışma olan günleri esas alınmalıdır.

    Bir yıl sonunda 14 gün izin hak eden işçi için izin ücreti ödeyeceğiz.

    Brüt ücret/30*14 gün olarak mı hesaplama yapmamız, yoksa iş günü hesabı yaparak pazar günlerini de dahil edip 16 gün üzerinden mi hesaplamamız doğru olur?

    Yıllık ücretli izin günlerinin hesabında izin süresine rastlayan ulusal bayram, hafta tatili ve genel tatil günleri izin süresinden sayılmaz.

    Brüt ücret/ 30*14


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİş yeri adres nakillerinde yeni SGK dosyası mı açılır?
    Sonraki İçerikBir veya Birden Fazla İşyerinde Çalışanların Gün Sayısının Tespiti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz