Ana Sayfa Vergi Yıl sonuna kadar restoran ve otellerde yeme içme hizmetlerinin KDV oranı nedir?

    Yıl sonuna kadar restoran ve otellerde yeme içme hizmetlerinin KDV oranı nedir?

    2377
    0

    3 yıldız ve üstü otellerdeki lokantalarda alkol hariç KDV oranı %8 olarak uygulanacak

    31 Temmuz tarihinde yayınlanan kararname ile 31/12/2020 tarihine kadar bazı mal ve hizmetlerde KDV oranlarında değişikliğe gidildi. Değişiklik öncesi, 3 yıldız ve üzeri otel bünyesinde bulunan Restoranlardaki yeme içme hizmeti KDV oranı 18 şeklindeydi. Değişiklik sonrası 3 yıldız ve üzeri otellerin bünyesindeki restoranlarda KDV oranı değişmedi %18 olarak devam ediyor şeklinde mevzuatı değerlendirdim. Doğru mudur? 3 yıldız ve üzeri otellerin bünyesindeki restoranlarda KDV 31/12/2020 tarihine kadar % kaç olarak uygulanmalıdır?

    KDV Ekli II Sayılı listenin;

    B) DİĞER MAL VE HİZMETLER “Bölümünün 24’üncü sırası kapsamı dışındaki yeme–içme hizmetleri ve Birinci sınıf lokanta ruhsatı ya da işletme belgesine sahip olan yerler ile üç yıldız ve üzeri oteller, tatil köyleri ve benzeri tesislerin bünyesindeki lokantalarda verilen hizmetler (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç), 3 Yıldız üstündeki otel ve diğerlerindeki lokantalarda da KDV 31/12/2020 tarihine kadar %8 olarak uygulanacaktır.

     Yolcu taşıma hizmetlerinde KDV oranı %8 uygulanacak

    31.07.2020’de yayımlanan KDV oranları değişikliği ile diyaliz merkezlerine minibüs ile hasta taşıma hizmeti verenlerinde KDV oranı ne olmalıdır?

    %8 KDV hesaplanmalıdır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖzel Finans Kurumları tarafından ödenen kar payı geliri için vergi beyannamesi verilecek mi?
    Sonraki İçerikBakkallar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz