Ana Sayfa Muhasebe Bakkallar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?

    Bakkallar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?

    Bakkallar yıl sonuna kadar KDV indiriminden faydalanır mı?

    1741
    0

    Bakkallar lokanta kapsamında değerlendirilip yeme-içme KDV indiriminden yararlanabilir mi? 

    31/07/2020 Gün ve 31202 Sayılı Resmî Gazetede yayımlanan 2812 sayılı cumhurbaşkanı kararı ile bazı hizmetlerde katma değer vergisi oranları değişti. Yeme içme sektöründe KDV %8 den %1 e düştü. Öncelikle bakkal ve büfeler gıda ürünleri satıyor onlarda değişiklik var mı? Bir de lokantalar paket servis yaptığında KDV oranı ne olmalıdır?

    Bakkallar lokanta kapsamında değerlendirilmez.

    Yeme içme malzemesi satmaları nedeni ile indirime tabi olmaz.

    KDV İndirimi; büfe, Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler için geçerlidir (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç),

    Lokantada tabak ile servis veya paket satış olması durumu değiştirmez. Uygulanacak KDV oranı %1 olacak (31/12/2020 tarihine kadar).

    KDV indiriminden bakkal ve poğaça börek salonları yararlanıyor mu?

    Bakkalın lokanta veya kafeterya ruhsatı yok.

    Aşağıdaki belirtilenler indirimlerden yararlanır. (%1)

    Kahvehane, kır kahvesi, çay bahçesi, çay ocağı, kıraathane, kafeterya, pastane, ayakta yemek yenilen yerler, yemeği pakette satan veya diğer şekillerde yemek hizmeti sunan yerler, lokanta, içkili lokanta, kebapçı ve benzeri yerlerde verilen hizmetler (Bu yerlerde verilen hizmetlerin alkollü içeceklere isabet eden kısmı hariç)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıl sonuna kadar restoran ve otellerde yeme içme hizmetlerinin KDV oranı nedir?
    Sonraki İçerikYurt dışında oturan Türk vatandaşlarının Türkiye’de elde ettikleri faiz gelirleri için gelir vergisi beyanı verilecek mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz