Ana Sayfa Mevzuat Yerleşim yerini Türkiye’ye taşıyanların ev eşyalarının ithalatındaki muafiyetten faydalanma süresi nedir?

Yerleşim yerini Türkiye’ye taşıyanların ev eşyalarının ithalatındaki muafiyetten faydalanma süresi nedir?

583
0
Yerleşim yerini Türkiye’ye taşıyanların ev eşyalarının ithalatındaki muafiyetten faydalanma süresi nedir?

Ev eşyasının kişilerin beraberinde veya gelişlerinden önce veya altı ay sonraki süre içerisinde getirilip serbest dolaşıma giriş beyanında bulunulması gerekir.

Türkiye Gümrük Bölgesi dışında yerleşik kişilerin ölümü ile Türkiye’de yerleşik gerçek kişi mirasçıları, ölen kişiye ait kullanılmış ev eşyasını veraset ilamı tarihinden itibaren yirmi dört ay içerisinde Türkiye Gümrük Bölgesi’ne getirerek serbest dolaşıma giriş beyanında bulunmaları gerekir.

 

 

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kullanılmış Ev Eşyasının Serbest Dolaşıma Girişi İşlemleri Nasıl Yapılır?

 

Önceki İçerikKimler ev eşyasını gümrük vergisiz yurda getirebilir?
Sonraki İçerikGümrükte yerleşim yerini Türkiye’ye taşıyanların eşyalarını getirmeleri halinde başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz