Ana Sayfa Muhasebe Yenileme fonundan yararlanmanın şartı veya şartları nelerdir?

Yenileme fonundan yararlanmanın şartı veya şartları nelerdir?

Yenileme Fonu Şartları

671
0

Yenileme fonu ayrılabilmesi için satılan iktisadi kıymet ile aynı türden bir iktisadi kıymetin satın alınması gerekmektedir. Satılan iktisadi kıymetin yerine aynı niteliklere sahip benzeri veya teknolojik gelişmeye uygun yeni modelleri satın alınmalıdır. Aksi takdirde yenileme fonu uygulamasından yararlanılması söz konusu olmayacaktır. Satılan ve alınan varlık ARAÇ olduğu için yararlanılır. Nitelik den kasıt ARAÇ dır.Araç yerine makine alınması halinde ise özel fon da bulunan tutar amortisman gideri olarak kullanılamaz.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş yıllara ait sermayenin ödendiğini gösteren belgeleri bulamıyoruz. Sermaye artırım raporunu nasıl düzenleyeceğiz?
Sonraki İçerikÖzel Tüketim Vergisi Tutarlarına İlişkin Duyuru – Yürürlülük 22 Ekim 2019

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz