Ana Sayfa Mevzuat Geçmiş yıllara ait sermayenin ödendiğini gösteren belgeleri bulamıyoruz. Sermaye artırım raporunu nasıl...

Geçmiş yıllara ait sermayenin ödendiğini gösteren belgeleri bulamıyoruz. Sermaye artırım raporunu nasıl düzenleyeceğiz?

1017
0

Sermaye artırımı yapılacak olan bir firmanın; Daha önceki sermaye ödemeleri 15 Yıldan önce yapılmış olup bu ödemelerin belge ve kayıtlarına ulaşılamamaktadır. Şu an bu firmaya sermaye arıtırımı yapmak istiyoruz ancak hazırlamamız gereken mali müşavirlik raporunda; eski sermayenin ödendiğine ilişkin belgelerin kayıt bilgilerine ulaşamadığımız için mali müşavir raporunda sermaye ödendiğine dair bilgi kısmında ne yazmalıyım. Konuyla alakalı İstanbul Ticaret odasını aradığımızda Bağlı Bulunduğunuz Mali Müşavirler odasından bilgi alınması gerektiği söylediler. Ne yapmam gerekiyor?

Bu konuda sürekli olarak aynı sorun yaşanmasına rağmen son kayıtlara dayanılarak yapılacak tespitin ve bu çerçevede yazılacak raporlar ile işlemlerin sonuçlandığı bilinmektedir. Geçmiş dönem bilgisi olmadan bu bilgilere yer verilme imkânı olmadığından sizin yapacağınız tespit ve raporun sonucundan mesuliyetiniz vardır. Bu kapsamda sicil müdürlüğü kayıtlara bakmayacak olup sizin tespitiniz ile işlemlerinizi sonuçlandıracaktır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVergi cezası indirim Uygulamasından yararlanma şartları nelerdir?
Sonraki İçerikYenileme fonundan yararlanmanın şartı veya şartları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz