Ana Sayfa SGK Yeni SGK dosya açılış yapan firmalar SGK teşviklerden faydalanabilir mi?

    Yeni SGK dosya açılış yapan firmalar SGK teşviklerden faydalanabilir mi?

    505
    0

    01.09.2020 tarihinde ilk kez tescil edilmiş işyerinde 1 çalışan var. Hangi teşvikten faydalanabilir? Faydalanabilirsek nasıl başvuru yapılacak?

    Halihazırda uygulaması devam eden;

    5510 sayılı Kanundan

    4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunundan

    5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkındaki Kanunundan 5225 sayılı Kültür Yatırımları ve Girişimlerini Teşvik Kanunundan

    2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanunundan

    3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunundan

    6331 sayılı Kanunda Yer Alan Bir Teşvik olmak üzere toplamda 18 adet prim teşvik ve destek uygulaması bulunmaktadır.

    E-sgk sisteminden işçinizin özlük bilgilerini girdikten sonra teşvik sorgulama yapabilir. Çalışanınız için yeşil olarak ekranda beliren teşviklerden %5 teşvik öncelikli olmak üzere iki teşvik seçebilirsiniz. 

    4447 sayılı kanunun geçici 19. maddesi kapsamında gelir vergisi stopaj desteğinden yararlanılması durumunda vergi dairesine ayrıca bildirilmesi gerekir mi?

    Yararlanılacak teşvik için Vergi dairesine bildirileceğine ilişkin bir düzenleme yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPanelvan tipi araçlarda gider kısıtlaması var mıdır?
    Sonraki İçerikKovid-19 testi pozitif çıkan personelimiz için SGK’ya bildirim yapmalı mıyız?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz