Ana Sayfa SGK Kovid-19 testi pozitif çıkan personelimiz için SGK’ya bildirim yapmalı mıyız?

    Kovid-19 testi pozitif çıkan personelimiz için SGK’ya bildirim yapmalı mıyız?

    613
    0

    Yurt içine ticari mal alım, satımı yapan bir şirketiz.

    26/10/2020 Pazartesi günü şirketimizde özel bir hastaneden ekıp çağırılarak şirket personelimize covid-19 testleri yapıştırdık. Sonuçlar çıktığında, 27/10/2020 günü 1 kişinin testi pozitif çıktı ve bu kişi aynı özel hastaneye yatırıldı. Kaç gun hastanede kalacağı, sağlık durumuna göre belli olacakmış. Bu 4’a lı personelimiz için şirket olarak SGK’ya herhangi bir bildirim yapmam gerekiyor mu?

    Covid 19 testi pozitif çıkan ya da temalı filyasyona tabi kişilere sgk e-işgöremezlik raporu düzenlemektedir. İşçilerinizin sistemden raporunu onaylayınız.

    31.08.2020 tarihi itibariyle KÇÖ DOSYASINI Kapatıp normal çalışma süresine 9 ayda geçtik. Bu durumda NÜD yararlandırma süreci de kapanmış mı oluyor? 9 ayda pandemiden dolayı işe gelmeyen bir çalışanı NÜD’den yararlandırdık. 10 ayda da normal çalışmaya başladı. Bu durum sıkıntı yaratır mı?

    NÜD devam etmektedir. Nakdi ücret desteği farklı bir uygulamadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYeni SGK dosya açılış yapan firmalar SGK teşviklerden faydalanabilir mi?
    Sonraki İçerikBedeli bulunmayan veya bilinmeyen kazançların vergisi nasıl hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz