Ana Sayfa Çalışma Hayatı Yabancı Uyruklu Çalışanlar Asgari Ücrete Uygulanan Gelir Vergisi ve Damga Vergisi İstinasından...

    Yabancı Uyruklu Çalışanlar Asgari Ücrete Uygulanan Gelir Vergisi ve Damga Vergisi İstinasından Yararlanabilir Mi?

    202
    0

    Yabancı uyruklu, asgari ücretin 1.5 katı olan 20.121 TL brüt ücretle işe başlayan bir işçinin ücretinden, gelir vergisi hesaplamak zorunda mıyız? Yoksa asgari ücret gelir vergisi istisnası bu ucretede mi uygulanır.

    Tüm ücretlerde GVK 23/18 maddesine göre; Hizmet erbabının, ödemenin yapıldığı ayda geçerli olan asgari ücretin aylık brüt tutarından işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi düşüldükten sonra kalan tutarına isabet eden ücretleri (Şu kadar ki, istisnayı aşan ücret gelirinin vergilendirilmesinde verginin hesaplanacağı gelir dilim tutarları ve oranları, istisna kapsamındaki tutarlar da dikkate alınarak belirlenir. Ödenecek vergi tutarı, bu suretle bulunan vergi tutarının içinde istisna tutara isabet eden kısım düşülmek suretiyle hesaplanır. İstisna nedeniyle alınmayacak olan vergi ilgili ayda aylık asgari ücret üzerinden hesaplanması gereken vergiyi aşamaz. Birden fazla işverenden ücret alanlarda bu istisna sadece en yüksek olan ücrete uygulanır.).

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMükellef Kur Korumalı Mevduata Geçtiğinden Bankanın Verdiği “Liralaşma Teşvik Primi” Muhasebe Kaydı Nasıl Olacak?
    Sonraki İçerikMali Tatile Denk Gelen SGK İşe Giriş Bildirimleri Ne Zaman Yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz