Ana Sayfa Vergi Vergi mükellefi olmayan ressamlardan alınarak satışı yapılacak ürünler için gider pusulası düzenlenir...

    Vergi mükellefi olmayan ressamlardan alınarak satışı yapılacak ürünler için gider pusulası düzenlenir mi?

    1417
    0
    Ofis temizliğini yapmak üzere ayın birkaç günü temizlik için bayan gelmektedir. Gider Makbuzu düzenlemek istiyorum. Hizmeti için ödenecek stopaj oranı nedir?

    % 10 GV stopajı uygulanır. Muhtasar beyannamesinde 145 Kod ile bildirim yapılır.


    Yeni bir mükellefim elindeki yağlı boya tablolarını sergilemek ve satmak için bir yer açmak istiyor. İş yeri açılışı ile ilgili yapmam gereken normal uygulamadan farklı bir işlem var mıdır? Ayrıca 3.şahısların yaptığı resimleri bazen kendi satın alıyormuş. Bazen de satılması için emanet olarak alıyormuş. Burada kendi satın aldığı resim için gider pusulasımı düzenleyip kayıtlarımıza bu şekilde mi almamız gerekir?

    Bahsettiğiniz iş kolunun başka iş kolları ile bir farklılığı yoktur. 

    Ressamlardan (vergi mükellefi olmayan) alınacak Tablolar için Gider pusulası düzenlenir. 

    Bedel üzerinden % 17 GV stopajı yapılır. (GVK Md.18 ve 94) 

    Ayrıca (2) nolu KDV beyannamesi verilir. Brüt tutar üzerinden % 18 KDV hesaplanır. 

    Beyan edilen bu KDV (1) nolu KDV beyannamesinde indirim konusu yapılır. 

    Konsinye (emanet) satışlar içinde yukarıdaki işlemler yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÖğrenci yurtları turizm payı beyannamesi vermeli midir?
    Sonraki İçerikCins Tashihinin Vergi Uygulamalarındaki Karşılığı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz