Ana Sayfa Çalışma Hayatı Ücretsiz izine çıkartılan personel izin süresi bittikten sonra tekrar SGK teşviklerinden faydalanabilir...

Ücretsiz izine çıkartılan personel izin süresi bittikten sonra tekrar SGK teşviklerinden faydalanabilir mi?

583
0

Firmamızda bir çalışanımız 27103 sayılı teşvikten faydalanmaktadır. Personele ücretsiz izin verilmiştir ve bunun başvurusu yapılacaktır. Yalnız ücretsiz izinden dolayı ücretsiz iznin bitiminden sonra verilecek bildirgede teşvikten yana bir kaybımız oluşacak mıdır?

Teşvikler erteleme ya da durma sonrası teşvikin kalan süresi kadar devam edecektir.

Şirketimizde kısmı sureli sözleşmeli çalışanımız var. Ayda 15 gün çalışıyor. Pandemi ücretsiz izin desteğinden yararlandığı takdirde 17.04.2020 tarihinden sonraki eksik gün nedeni 28 Pandemi ücretsiz izin olacak peki gün sayısı kaç olmalıdır?

İŞYERİNDE FAALİYETİN KISMEN DURMASI

Örneğin: Haftalık Çalışma Süresi 45 saat olan bir işyerinde çalışma süresi 1/2 oranında azaltılmıştır. İşyerinde haftalık 22,5 saat çalışılan süre 22,5 saat çalışılmayan süre vardır.

7 GÜNLÜK YARIM ÜCRETİN BORDROYA YANSITILMASI ÜCRET BORDROSU HESAPLAMASI

Çalışılan süreye isabet eden gün sayısı: 22,5 saat / 7,5 saat

Çalışılmayan gün sayısı: 7 gün – 3 gün= 4 Gün

ÇALIŞILAN 3 GÜN: Günlük tam ücret x 3 gün

ÇALIŞILMAYAN 4 GÜN: Yarım Günlük Ücret x 4 gün örneğinden hareketle hesaplamalarınızı yapınız.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKoronavirüs test kitleri 50’den fazla ülkeye ihraç ediliyor..
Sonraki İçerikPTT çalışanlarına 2 bin TL nakit destek ödemesi yapılacak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz