Ana Sayfa Vergi Ücretlerle ilgili gelir vergisi beyannamesi bildiriminde Brüt ücretler üzerinden mi bildirim yapılır?

    Ücretlerle ilgili gelir vergisi beyannamesi bildiriminde Brüt ücretler üzerinden mi bildirim yapılır?

    756
    0

    2020 yılı içinde birden fazla işverenden alınan ücretlerden, (birinci işveren hariç) birinci işverenden sonraki işverenlerden alınan ücretlerin sınırı aşıp aşmadığının tespiti için 49.000 TL ile karşılaştırılması, brüt ücretlerin toplamıyla mı yoksa SGK primi ve diğer indirimlerin brüt ücretten düşüldükten sonraki kalan tutarların (vergi matrahlarının)ı toplamıyla mı yapılır? 

    Hesaplamada dikkate alınacak tutar GAYRİSAFİ TUTARDIR (Brüt ücret)

    22.11.2020 tarihinde vefat etmiş gerçek kişinin yıllık gelir vergisi beyannamesini 4 ay içerisinde onayladık ve vadesi 22.03.2021 olarak çıktı. Bu kişide de normal gelir vergisi gibi 2 taksit halinde ödenebilir mi yoksa 22.03.2021 tarihine kadar tamamı ödenmesi gerekiyor?

    Tamamı ödenir (22/03/2021)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBankalara düzenlenen kira faturalarında KDV tevkifatı yapılır mı?
    Sonraki İçerikFaturaların karşılıklı olarak kayıtlara alınmaması süreci yalnızca GİB Portal üzerinden düzenlenen faturalar için geçerlidir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz