Ana Sayfa Vergi Bankalara düzenlenen kira faturalarında KDV tevkifatı yapılır mı?

    Bankalara düzenlenen kira faturalarında KDV tevkifatı yapılır mı?

    Sosyal Medya hesap yönetiminde KDV tevkifatı yapılır mı?

    681
    0

    Müşterimizin aktifinde kayıtlı gayrimenkulleri kiraya vermekte olup Kurumlar, muhtasar ve KDV vergi mükellefi bir Limited Şirkettir. Şirketin Kiracıları arasında Bankalarca İl sağlık Müdürlüğü bulunmaktadır. Bu kurumlara keseceğimiz faturada 5/10 KDV tevkifatı hesaplamamız gerekli midir? 

    EVET 5/10 Oranında KDV TEVKİFATI hesaplanacaktır. 

    KATMA DEĞER VERGİSİ GENEL UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 35) MADDE 9 “2.1.3.2.13. Diğer Hizmetler ” 

    ” KDV MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN, 

    **5018 sayılı Kanuna ekli cetveller kapsamındaki idare, kurum ve kuruluşlar, 

    **KANUNLA KURULAN KAMU KURUM VE KURULUŞLARI, 

    **Döner sermayeli kuruluşlar, 

    **Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, (Oda, Baro) 

    **BANKALAR, SİGORTA ve reasürans şirketleri, 

    ** Kanunla kurulan veya tüzel kişiliği haiz emekli ve yardım sandıkları 

    **Kalkınma ajanslarına ifa (yapılan) edilen ve TEBLİĞDE ÖZEL OLARAK BELİRLENMEYEN DİĞER BÜTÜN HİZMET İFALARINDA SÖZ KONUSU ALICILAR TARAFINDAN (5/10) ORANINDA KDV TEVKİFATI UYGULANIR.”

    Firmamız Dijital Medya Firmasıdır. Bir kamu kurumunun Youtube, Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin gibi hesaplarını düzenleyip takibini yapıyor. Örneğin bu kurum bir açılış yapıyor ise bu açılışın tüm sosyal medya duyurularını vb. işlemleri şirketimiz yapmakta. Bu işlem tevkifata girer mi?

    Tevkifat kapsamına girip girmeyeceği konusunda bizim belirleme yapmamız doğru olmaz. 

    Yaptığınız aşağıdaki tanıma uyuyor ise tevkifat yapılır.

    TİCARİ REKLAM Tebliği de aşağıdaki tanımlama yapılmaktadır. 

    2.1.3.2.15.2. Kapsam Ticari reklam, ticaret, iş, zanaat veya bir meslekle bağlantılı olarak; bir mal veya hizmetin satışını ya da kiralanmasını sağlamak, hedef kitleyi oluşturanları bilgilendirmek veya ikna etmek amacıyla reklam verenler tarafından herhangi bir mecrada yazılı, görsel, işitsel ve benzeri yollarla gerçekleştirilen pazarlama iletişimi niteliğindeki duyurulardır. Tevkifat kapsamına, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımları (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) girmektedir. 

    Buna göre, KDV mükellefleri ve belirlenmiş alıcılar tarafından, mal veya hizmetlerin tanıtım ve pazarlamasına yönelik her türlü ticari reklam hizmeti alımlarında (reklama ilişkin danışmanlık, reklamın planlanması, reklam içeriğinin hazırlanması ve tasarımı, reklamın yayımlanması gibi reklama yönelik hizmetler dahil) (3/10) oranında KDV tevkifatı uygulanacaktır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikPersonel için ödenen ev kiraları gider yazılır mı?
    Sonraki İçerikÜcretlerle ilgili gelir vergisi beyannamesi bildiriminde Brüt ücretler üzerinden mi bildirim yapılır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz