Ana Sayfa Muhasebe Ticari otomobillerin yakıt giderlerinin tamamını gider yazabilir miyiz?

Ticari otomobillerin yakıt giderlerinin tamamını gider yazabilir miyiz?

748
0

Satış elemanı seyahatte 2 günlük araç kiralamıştır.

Gelen faturada Araç Kira Bedeli 300 TL, Sigorta Hizmet Bedeli 50 TL, HGS/OGS Geçiş Bedeli 10 TL olarak ayrı satırlarda belirtilmiştir.

Bu durumda kiralama dışındaki satırlar için %70 Gider %30 KKEG mi yapmalıyım?

Kiralama dışındaki giderler için %70 Gider %30 KKEG olarak kayıt yapılır.

Faaliyet alanı servis taşımacılığı hizmeti olan bir mükellefimiz var. Aylık yakıt giderlerinin tamamını gider gösterebilir miyim?

Kısıtlama sadece BİNEK Otolar içindir. Ticari otolar için gider kısıtlaması olmaz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTÜBİTAK aşı ve ilaç geliştirme çalışmaların dışında salgının ekonomik ve sosyal yönden etkilerini araştıran bilim insanlarına da destek sağlayacak
Sonraki İçerikTCMB para politikası aktarım mekanizmasının güçlendirilmesi ve Piyasa Yapıcılığı sisteminin desteklenmesi için ilave önlemler aldı..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz