Ana Sayfa Muhasebe Ticari mal olarak alınan ürünlerin işletmenin ihtiyaçları için kullanılması durumunda kullanılan ürünler...

    Ticari mal olarak alınan ürünlerin işletmenin ihtiyaçları için kullanılması durumunda kullanılan ürünler için KDV hesaplamalı mıdır?

    432
    0
    İşletmede satılmak üzere alınmış ticari malın, işletmenin ihtiyacı için kullanılması halinde muhasebe kaydında 770- 760 borç ve 153 ticari mallar alacak şeklindeki kayıt doğru mudur? Kdv hesaplamak gerekli midir?

    Yaptığınız muhasebe kaydı doğrudur. KDV hesaplanmaz.


    Şirket sahibi ev için kullandığı elektrik faturası şirket üzerinedir. Muhasebe kaydında nasıl bir kayıt yapmalıyız yardımcı olabilir misiniz?

    Yapılan ödemenin Tamamı (KDV dahil) KKEG olarak kayıtlara alınır veya elektrik aboneliği değiştirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBozulması gereken SGK yeniden yapılandırma/taksitlendirme anlaşmaları
    Sonraki İçerikTurizmde KDV desteği uzatılıyor

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz