Ana Sayfa Muhasebe Teslim ettiğimiz ürünlere ilişkin ödediğimiz KDV oranı daha fazla, KDV oranını nasıl...

Teslim ettiğimiz ürünlere ilişkin ödediğimiz KDV oranı daha fazla, KDV oranını nasıl belirlemeliyim?

716
0
Teslim ettiğimiz ürünlere ilişkin ödediğimiz KDV oranı daha fazla, KDV oranını nasıl belirlemeliyim?

 

30.04.2019 tarih 1013 sayılı KHK ile madde 1b bendinde perdeye ilaveten montaj ve hareket ettirici mekanizması kısmen alüminyum, plastik ve benzeri malzeme içerenler dahil ibaresi eklendi.

KDV oranı %8’e düşürüldü. Mükellefim perde mekanizmaları imalatı yapmaktadır. Kullandığı malzemelerde %18 KDV ödemektedir. Faturaları biz %8’mi yoksa eskisi gibi %18’mi keseceğiz?

 

KDV de kayıp diye bir belirleme olmaz. Mükellefler alışlarında ödedikleri KDV sini indirir.

Teslimlerinde KDV tahsil eder. Bu işlem dengelenerek ödenecek vergi olması halinde ödenir aksi halde devir KDV oluşur. Teslim ettiğiniz ürün % 8 KDV oranına tabi ise Faturada % 8 KDV hesaplanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el motor alım satımı yapan firmaların düzenleyeceği faturalarda KDV oranı nedir?

Aktife kayıtlı ticari araçların satışında KDV oranı nedir?

Derneklere bağlı işletmelerde eğitim hizmeti verildiğinde düzenlenecek faturanın KDV oranı ne olmalıdır?

 

Önceki İçerikİkale sözleşmesi nedir?
Sonraki İçerikRönesans Diye Bir Şey Var Mı? (Dünya Tarihi) (Hızlandırılmış Kurs – Crash Course)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz