Ana Sayfa Vergi Tek çalışanı olanlar ve kapıcılar için 2020 yılı itibariyle SGK bildirimi nasıl...

Tek çalışanı olanlar ve kapıcılar için 2020 yılı itibariyle SGK bildirimi nasıl yapılacaktır?

4641
0

2020 yılından itibaren SGK prim bildirimi muhtasar beyanname ile yapılacaktır. Bilindiği üzere apartman kapıcıları vergiye tabi olmayıp muhtasar beyanname de verilmemektedir.

Bu durumda, apartman yönetimi tarafından, kapıcılar için SGK prim bildirimi nasıl beyan edilecektir?

Vergi kesintisi yapmayan işverenler, çalışanları için yapacakları prim ve hizmet bildirimlerini Muhtasar ve Prim Hizmet beyannamesi ile Gelir İdaresi Başkanlığına yapacaktır.

Bu işverenlerin varsa gelir vergisi yönünden bağlı olduğu vergi dairesine, yoksa adres itibariyle yetki alanına girdikleri Vergi dairesine başvurarak 003 gelir stopaj mükellefiyeti açtırmaları gerekmektedir.

Bildirimlerini kendileri göndermek isteyenler vergi dairesinden Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Kullanıcı kodu-parola-şifresi talep ederek Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi aracılığı ile beyannamelerini bizzat gönderebilirler.

Çalışanı olmadığı için 3 aylık olarak verilen muhtasar beyannamesi Şubat ayı itibariyle MuhSGK birleşmesinden dolayı aylık mı yoksa yine 3 aylık olarak verilebilecek mi? Tek çalışanı olup yine 3 aylık verilen Muhtasar için de geçerli. Aylık olarak düzenlenip MUHSGK nın 3 ayda muhtasar kısmı, aylık olarak SGK kısmı mı doldurulacak?

Yeni sistemde çalışan yoksa 3 aylık olarak verilebilecektir. Çalışan varsa (1 kişide olsa) aylık verilecektir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikVerginizi Ödeyebileceğiniz Anlaşmalı Bankalar
Sonraki İçerikMUHSGK bildirimleri için sözleşme yenileme işlemi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz