Ana Sayfa Vergi Tasfiyeye girmeden önce şirket üzerindeki araçların satışından kaynaklanan kazancı nasıl beyan edeceğiz?

Tasfiyeye girmeden önce şirket üzerindeki araçların satışından kaynaklanan kazancı nasıl beyan edeceğiz?

Tasfiyeye girmeden önce şirket üzerindeki araçların satışından kaynaklanan kazancı nasıl beyan edeceğiz?

544
0

Tasfiye halinde bir şirketin bugün tescilini yaptık. Şirket üzerindeki aracı ortaklarından birinin üzerine noter satışı yaptık ve faturasını kestik. Bundan dolayı şirketin bir karı çıkacak. Tasfiye bitiş beyannamesinden önce kurumlar beyanı verip şirket vergi ödeyecek mi?

 

Satıştan elde edilen kazanç kurum kazancıdır. KV beyannamesi ile beyan edilir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBirleşme ile devir alınan firmanın öz kaynaklarının negatife geçmesi durumunda muhasebe kayıtları nasıl yapılacaktır?
Sonraki İçerikŞirket ortağının alacağından vazgeçmesi durumunda bu alacağı muhasebe hesaplarında nasıl kapatabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz