Ana Sayfa Mevzuat Birleşme ile devir alınan firmanın öz kaynaklarının negatife geçmesi durumunda muhasebe kayıtları...

Birleşme ile devir alınan firmanın öz kaynaklarının negatife geçmesi durumunda muhasebe kayıtları nasıl yapılacaktır?

Birleşme ile devir alınan firmanın öz kaynaklarının negatife geçmesi durumunda muhasebe kayıtları nasıl yapılacaktır?

781
0

Birleşmede devir olunan firmanın öz sermayesini yitirmiş olduğundan kayıtlı sermayesi diğer (Devir Alan) firmaya ne şekilde aktarımı yapılacaktır?

 

Devir alan firmanın bu kaybı telafi edeceği öz varlığa sahip olması gerekir.

Aksi halde birleşme yapılamaz.

Devir sonucu bilanço kalemlerindeki değerler devir alan firmanın kayıtlarına olduğu gibi geçirilmesi gerektiğini değerlendiriyorum.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Logomuhasebe karen ltd veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGerçek usulde faaliyet gösteren bir kişi ayrıca serbest meslek faaliyetinde bulunup serbest meslek defterine tabi olabilir mi?
Sonraki İçerikTasfiyeye girmeden önce şirket üzerindeki araçların satışından kaynaklanan kazancı nasıl beyan edeceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz