Ana Sayfa Mevzuat Şirketlerin şubelerinde her konuda temsile yetkili bir kişinin olması zorunlu mudur?

Şirketlerin şubelerinde her konuda temsile yetkili bir kişinin olması zorunlu mudur?

700
0

İşletme hesabına göre defter tutan 2019 yılında açılan müşteriye 2019 yılının Eylül ayında kapanış yaptık. Bu müşteri kapanış yaptığımız ayda işletme esasına göre defter tutma hadlerini geçmişti. Şimdi 2020 yılının Mayıs ayında tekrar faaliyete başlamak istediğini söyledi. Bu kişi tekrar işletme defteri olarak mı faaliyete başlayacak yoksa bilanço usulüne göre mi açılış yapmalıyım? Bir de Eşinin üzerine açarsak durum nasıl olmalı?

Müşteriniz aynı iş kolunda devam edecek ise Bilanço esasına göre defter tutacaktır.

Eşi için mükellefiyet kurulması halinde işletme esasına göre defter tutabilir.

Şube açılışı için Ticaret odasına başvuru yaptık. Alınan yönetim kurulu kararında şube müdürü’ne iç yönergeye göre B sınıfı imza yetkisi verdik. Ancak ticaret odası söz konusu kararda şube müdürüne ”sınırsız münferit imza yetkisi vermeniz gerekmektedir” diye başvurularını tescil etmedi. Şube müdürü ‘ne sınırsız yetki vermek istemiyoruz. Ticaret odasının bu konudaki uygulaması doğru mudur?

Şubelerde en az bir kişinin şube işlemlerine münhasıran her konuda temsile yetkili olması zorunludur. Bu konuda Bakanlığın görüşleri doğrultusunda işlemler yapılmaktadır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKiralık iş yerine yaptırılan tadilat işlerini hangi hesapta takip etmeliyiz?
Sonraki İçerikMotosiklet alımlarında ÖTV gidere yazılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz