Ana Sayfa Vergi Şirketin kazanmış olduğu davalara ilişkin elde ettiği tazminatlara karşılık fatura mı düzenlemelidir?

Şirketin kazanmış olduğu davalara ilişkin elde ettiği tazminatlara karşılık fatura mı düzenlemelidir?

528
0

 Şirketimizde bordrolu olarak çalışan avukatımız mevcut.

Şirketin kazanmış olduğu davalara ilişkin karşı taraftan tahsil edilen vekalet ücreti, faiz, masraf gibi unsurlar gelir yazılmak suretiyle şirket hesaplarına intikal etmektedir. Şirket hesaplarına intikal eden bu tutar KDV’ nin konusuna girmekte midir ve fatura düzenlenmeli midir?

KDV hesaplanmaz ve fatura düzenlenmez. Alınan bedel kayıtlara gelir olarak yazılır.

Web sitemizden nihai tüketiciye bedeli kredi kartı ile perakende satış yapıyoruz. Yaptığımız her biri 5 TL, 20 TL gibi rakamlara fatura mı keseceğiz, yoksa yazar kasa fişi kesebilir miyiz?

ÖKC fişi düzenlenir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikE-Serbest Meslek uygulaması ne zaman zorunlu olacaktır?
Sonraki İçerikDefter beyan sisteminde işletme ve serbest meslek defterleri aynı anda tutabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz