Ana Sayfa Muhasebe Şirket ihtiyaçları için kullanılan kredinin faiz giderlerini nasıl gider yazabilirim?

Şirket ihtiyaçları için kullanılan kredinin faiz giderlerini nasıl gider yazabilirim?

1716
0

X Limited şirketi bankadan 2019 Mart tarihinde nakit kredi kullanıp şirketin ihtiyaçları için kullanırsa kredinin bu yılki ve önümüzdeki yıllardaki faizlerinin gider yazılabilir mi?

Kredi faizleri ticari kazancın elde edilesi için kullanılması halinde kullanıldığı her yıl veya yıllarda 780 hesaba gider yazılır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Finansal kiralama şirketi tarafından kira süresi başlamadan önce finansman desteği karşılığında sağlanan prefinansman faizini gider doğrudan yazabilir miyim?

 

 

Yurt dışında banka harici bir şirketten faizi karşılığı borç alabilir miyiz?

 

 

 

Şirket ortağı aldığı krediyi şirkete verirse, şirket faizini gider yazabilir mi?

 

 

YEVMİYE MADDESİ

 

 

Önceki İçerikKurumlar vergisi mükellefi olan firma aktifinde 3 yıl kayıtlı olan taşınmazı sattığında KDV beyannamesinde bildirimini nasıl yapacaktır?
Sonraki İçerikGeriye dönük dövizli cari hesap bakiyeleri için kur faturası kesilebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz