Ana Sayfa Mevzuat Yurt dışında banka harici bir şirketten faizi karşılığı borç alabilir miyiz?

Yurt dışında banka harici bir şirketten faizi karşılığı borç alabilir miyiz?

997
0

Yeni bir ltd.şirket kurulu yapılacak. Şirketin sermayesi 500.000 TL olacak. Fakat yurt dışından 2.500,000 TL borç getirmek istiyorlar. (borç verecek firma finans kuruluşu değil ) karşılığında da faiz ödemek isterler. Bu şekilde bir işlem yapılabilir mi? Yapılabilirse hangi hesaplar kullanılacaktır?

 

Finans kuruluşları dışında ticari ilişki, ortak ilişkisi yoksa borç alınamaz. Borç veren için tefecilik ve masak incelemesi yapılır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Kredi Borcu

 

Yurt dışındaki şubemize gönderdiğimiz borç için Kur farkı hesaplaması yapmalı mıyım?

 

Yurtdışı Borçlanması 2019 Yılı İçin Ne Kadar Oldu?

 

 

Önceki İçerikİhraç Edilen Kara Taşıtlarında Kullanılmış İlk Dolum Yağları ve Akaryakıtlarının Özel Tüketim Vergisi Tutarları İle Diğer Bazı Mallarda Uygulanacak Özel Tüketim Vergisi Oranlarının Belirlenmesine Dair Karar
Sonraki İçerikİhtiyaç Sahibi Hanelere Elektrik Tüketim Desteği Verilmesi Hakkında Karar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz