Ana Sayfa Muhasebe Şirket aktifi üzerine yapılacak olan dairelerin satışlarında KDV oranı nedir?

Şirket aktifi üzerine yapılacak olan dairelerin satışlarında KDV oranı nedir?

658
0

Şirket aktifine kayıtlı arsamızda bedel karşılığı inşaat taahhüt şeklinde Kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilmesi durumunda, müteahhittin ödemelerimize karşılık düzenleyeceği faturada genel oranda (%18) KDV olacaktır. Bu nedenle inşaat taahhüt sözleşmesi kapsamında müteahhitten teslim almış olacağımız aktife kayıtlı konutların 150 m2 altındaki daire teslim satışları için 6306 sayılı kanun kapsamında %1 oranında KDV hesaplayabilir mi?

6306 sayılı kanun kapsamında %1 oranında KDV hesaplanamaz.

Yapı ruhsatı 1.1.2017 tarihinden (bu tarih dâhil) sonra alınan konut inşaatı projeleri ile kamu kurum ve kuruluşları ile bunların iştirakleri tarafından ihalesi 1.1.2017 tarihinden itibaren yapılacak konut inşaatı projelerinde yapı ruhsatının alındığı tarihte, üzerine yapıldığı arsanın 29.7.1970 tarihli ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununun 29 uncu maddesine istinaden tespit edilen arsa birim m2 vergi değeri; a) Bin Türk Lirası ile iki bin Türk Lirası (iki bin Türk Lirası dâhil) arasında olan konutların tesliminde %8, b) İki bin Türk Lirasının üzerinde olan konutların tesliminde %18, KDV hesaplanır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu Kapsamındaki İşlemlerde KDV İstisnası Uygulaması
Sonraki İçerikAskeri Kantinlerdeki mal ve hizmet teslimleri KDV’ye tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz