Ana Sayfa Vergi SGK ile anlaşması olması nedeniyle zorunlu olarak e-fatura uygulamasına dahil olan firmalar...

    SGK ile anlaşması olması nedeniyle zorunlu olarak e-fatura uygulamasına dahil olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?

    374
    0

    Bilanço esasına göre defteri tutulan eczacının 31.12.2021 sonu cirosu vuk önceki tebliğe göre 5.000.000 TL asla geçmeyecek durumda. Malumunuz VUK 509’da değişiklik yapan 526 ‘ya göre , SGK kurumları ile anlaşması olan eczaneler 01.07.2021 de e-faturaya zorunlu geçtiler. Bu durumda 01.01.2022 de e-deftere de geçmesi zorunlu mu? 

    Mükellefiniz aşağıdaki kriter kapsamında kalıyorsa e- fatura, takip eden yıl başı e-defter yükümlülüğünde olur. 

    Mükellefiniz işletme esasına tabi defter tutuyor ve bilanço esasına geçiş sağlamamışsa defter beyanda, bilanço esasına göre defter tutuyor ise 2022 yıl başı e-defter yükümlülüğü başlayacaktır. (verdiğiniz bilgiler kapsamında) VUK 526 kapsamında “Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşme imzalayan sağlık hizmeti sunucuları ile medikal malzeme ve ilaç/etken madde temin eden tüm mükellefler (hastane, tıp merkezleri, dal merkezleri, diyaliz merkezleri, Sağlık Bakanlığından ruhsatlı diğer özelleşmiş tedavi merkezleri, tanı, tetkik ve görüntüleme merkezleri, laboratuvarlar, eczaneler, tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri, optisyenlik müesseseleri, işitme merkezi, kaplıcalar, beşeri tıbbi ürün/ürün sunan ve/veya üreten özel hukuk tüzel kişileri ve bunların tüzel kişiliği olmayan şubeleri, ecza depoları vb.).” 


    BENZER İÇERİKLER

    SGK ile anlaşması olmayan sağlık sektöründe faaliyet gösteren firmalar e-faturaya geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olmayan isteğe bağlı olarak e-fatura kullanan firmalar e-defter geçmek zorunda mıdır?

    SGK ile anlaşması olup 1 Temmuz itibariyle e-fatura mükellefi olan firmalar e- defter uygulamasına…

    SGK ile anlaşması olmayan sağlık firmaları E-Fatura uygulamasına geçmek zorunda mıdır?

    İşletme defterine tabi SGK ile anlaşması olan firmalar 2022 yılında e-deftere geçmek zorunda mıdır?


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek erbabının kullandığı akıllı saate ait KDV’nin indirimi ve GVK’ya göre gider yazılması hk.
    Sonraki İçerikSerbest mali müşavirler evden veya sanal ofis tutarak faaliyette bulunabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz