Ana Sayfa Muhasebe Sermaye artırımı için düzenleyeceğimiz sermaye tespit raporunda hangi döneme ait bilançoyu kullanmalıyız?

    Sermaye artırımı için düzenleyeceğimiz sermaye tespit raporunda hangi döneme ait bilançoyu kullanmalıyız?

    Şirket kuruluşunda limited ve anonim şirket arasında kararsızlık yaşamaktadır. Ortakların şirket borçlarının sorumluluğu açısından kamu borcu ve 3.kişilere olabilecek borçlar açısından sorumlulukları farklı mıdır?

    661
    0

    Sermayesi 2015 ve 2016 yıllarında ödenen limited şirketimiz için sermaye artırımı yapmak istiyoruz. Sermaye tespit raporunda sermayenin son kalan kısmı 2016 da ödenmesi sebebiyle 2016 yılı bilançosu mu baz alınarak öz varlık rakamları belirlenmelidir. Yoksa son 6 ay bilançosu mu?

    İTO sayfasına uygun tarihli bilançonun baz alınması gerekir.

    2016 yılında ödenmiş olması güncel tespit için doğru sonucu doğurmayacağından kabul edilmeyecektir.

    Şirket kurmak isteyen bir mükellefimiz limited ve anonim şirket arasında kararsızlık yaşamaktadır. Ortakların şirket borçlarının sorumluluğu açısından kamu borcu ve 3.kişilere olabilecek borçlar açısından sorumlulukları farklı mıdır?

    Vergi uygulamaları açısından Kamuya olan borçları için Limited şirket borçları için 6183 sayılı Kanunun 35. maddesinin, Anonim Şirketler için 6183 sayılı Kanun Mükerrer 35. maddesini inceleyiniz.

    Diğer kanunlar ve Borçlar Kanununda şirket ayrımı yoktur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikLimited şirkete dönüştürülen şahıs firmasının eski faturaları kullanılabilir mi?
    Sonraki İçerikYıllık gelir vergisi beyannamesinde bireysel emeklilik primleri indirim konusu yapılabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz