Ana Sayfa Muhasebe Serbest muhasebeci mali müşavirler aynı anda başka bir ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Serbest muhasebeci mali müşavirler aynı anda başka bir ticari faaliyette bulunabilir mi?

    Serbest muhasebeci mali müşavirlik faaliyeti ile aynı anda yeminli tercüman olarak işlem faaliyette bulunamazsınız.

    454
    0
    4 Ocak 2021 itibariyle mali müşavir mükellefiyetimi başlattım. Önceki müşavir meslektaşımız sözleşmeleri feshetmeden ben yeni sözleşme yapamıyorum. 2020 yılı sorumluluk kendisinde olduğundan 2020 yılı beyannameleri vermesi gerekiyor. Benim 2021 yılına ilişkin sözleşmelerimi ne zamana kadar yapabilirim?

    Bahsettiğiniz sözleşmeler GİB aracılık ve sorumluluk sözleşmesi ise meslek mensubu fesih yapması gerekir. Fesih yapmıyor ise Mükellef VD den fesih yaptırabilir.


    İSMMMO’ya serbest muhasebeci mali müşavir ruhsatıyla kayıtlıyım. Mali müşavirlik üzerine bürom varken aynı anda yeminli tercüman olarak işlem yapabilir miyim?

    Serbest muhasebeci mali müşavirlik faaliyeti ile aynı anda yeminli tercüman olarak işlem faaliyette bulunamazsınız.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBirden fazla yılı kapsayan kira ödemelerinin hepsi kiranın ödendiği yılda gider yazılabilir mi?
    Sonraki İçerikSağlık nedenleriyle işten çıkışının yapılmasını isteyen bir personelin işten çıkış kodu ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz