Ana Sayfa Muhasebe Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmezse ve Alınmazsa Cezası Var mıdır?

Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmezse ve Alınmazsa Cezası Var mıdır?

6794
0

1- Serbest Meslek Makbuzu Düzenlenmezse Cezası Var Mıdır?

Verilen hizmet karşılığında serbest meslek makbuzunun düzenlenmemesi halinde veya eksik düzenlenmesi halinde hizmet bedelinin % 10 oranında özel usulsüzlük cezası kesilir.

Kesilecek özel usulsüzlük cezası her bir belge için 290.- TL ‘den az ve bir takvim yılında toplam 148.000.-TL den fazla olmaz.

Örnek-1
Serbest Meslek Erbabı 10.000 TL tutarında Serbest Meslek Makbuzu düzenlemezse kesilecek özel usulsüzlük cezası 1.000 TL olacaktır.

Örnek-2
Serbest Meslek Erbabı 500 TL tutarında Serbest Meslek Makbuzu düzenlemezse kesilecek özel usulsüzlük cezası 290 TL olacaktır. (Asgari ceza tutarı nedeniyle)

 

2- Serbest Meslek Makbuzu Almayanlar İçin Ceza Var Mıdır?

Serbest meslek erbabından aldığı hizmet karşılığında belge almayan kişiler için her bir belge için 58.-TL özel usulsüzlük cezası kesilecektir.

 


Kaynak: Resmi Gazete – 12.1.2019
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

 

Nihai Tüketicilere Serbest Meslek Makbuzu nasıl düzenlenecektir?

 

Serbest Meslek Makbuzunda Vergi Kesintisi Hangi Müşterilerde Yapılır?

 

Serbest Meslek Makbuzlarında “Ücretlere Kdv dahildir” hesabı nasıl yapılacaktır?

 

 

Önceki İçerikİkinci el motor alım satımı yapan firmaların düzenleyeceği faturalarda KDV oranı nedir?
Sonraki İçerik2 Günlük istirahatlerde işveren maaş ödemek zorunda mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz