Ana Sayfa Vergi Sanayi sicil belgesi olan iki şirket birleşirse kurumlar vergisinde indirim hakkı doğar...

    Sanayi sicil belgesi olan iki şirket birleşirse kurumlar vergisinde indirim hakkı doğar mı?

    435
    0

    6770 Sayılı Kanun’un 29 uncu maddesiyle Kobi Kapsamındaki sanayi sicil belgesine haiz işletmelerin birleşmesi durumunda birleşmeyi takip eden 3 hesap döneminde %75’e kadar indirimli kurumlar vergisi uygulamasından bahsedilmektedir. Bilanço esasına tabi bir Şahıs firması ile Limited Şirketin birleşmesi bu kapsamda değerlendirilebilir mi?

    Bahsettiğiniz kanun değişikliği Kurumlar vergisi kanun 32. maddesine eklenen fıkra ile sağlanmaktadır. Şahıs firması ile limited şirketin birleşmesi ile indirimli KV ödenmeyeceği görüşündeyiz. Şirketin şirket ile birleşmesinde indirim uygulanır.


    Şahıs firmalarında aktifinde 2 yıldan fazla bulundurulan gayrimenkul satışlarında KDV muafiyeti var mı? Sadece şirketler için mi KDV muafiyeti mevcut?

    KDV istisnası Kurumlar vergisi mükellefleri içindir. (KDVK 17.Mad.)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİzaha davete özel esaslara alma yetkisi
    Sonraki İçerikYeni açılan iş yerleri 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz