Ana Sayfa Vergi Yeni açılan iş yerleri 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    Yeni açılan iş yerleri 6111 sayılı SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

    1058
    0

    6111 / 4447 SAYILI KANUN GEÇİCİ 10.MADDE göre yeni açılan bir işyerinde önce aylarda işçi olmadığı için ortalamaya bakılmaksızın 1 işçi çalışmaktadır. Önceki ayda 0 işçi olduğu için yararlandık. Sonraki aylarda yararlanılmak istediğinde ortalama 1 olacağı için teşvikten gelecek aylarda yararlanır mı? 

    Teşvikten yararlanmak için kanunda sayılan diğer şartların yanında, işe alınan sigortalının işe alındığı tarihten önceki altı aylık sigortalı sayısının ortalamasına ilave olarak çalıştırılması gerekmektedir. 

    Ortalama sigortalı sayısı, her ay işe alınan sigortalılar için ayrı ayrı değerlendirilecektir. 

    Yeni tecil edilen veya sigortalıların işe alındığı tarihten geriye dönük 6 aylık süre içinde hiç sigortalı bildirimi bulunmayan işyerlerinin ortalama sigortalı sayısı “0” olacağından işe aldıkları ve diğer şartları taşıyan tüm sigortalılar için teşvikten yararlanabileceklerdir. 

    Ay içinde işe giren ve işten çıkan tüm sigortalılar hesaplamaya dahil edilecektir. Ancak aynı ay içinde aynı sigortalı işten çıkıp tekrar aynı işyerinde işe girmiş ise bu sigortalı mükerrer olarak sayılmayacak sadece bir olarak sayılacaktır.

    Birçok mükellefimde teşvik kaydederken 17103 ve 6111 aynı anda veriliyor ve kaydediyoruz. 12 veya 18 ay 17103-27103 ten faydalandırdıktan sonra kalan aylarda 6111’den faydalandırabilir miyiz? 

    Kalan aylar için 6111 kullanabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSanayi sicil belgesi olan iki şirket birleşirse kurumlar vergisinde indirim hakkı doğar mı?
    Sonraki İçerikTahkim Sözleşmelerinin Üçüncü Kişilere Teşmili

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz