Ana Sayfa Vergi Posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile yapılan ihracatlardan KDV iadesi alabilir miyiz?

    Posta ve hızlı kargo taşımacılığı ile yapılan ihracatlardan KDV iadesi alabilir miyiz?

    Mikro ihracatlarda KDV iadesi alınabilir mi?

    621
    0

    E- arşiv fatura olarak mikro ihracat faturası düzenliyoruz. KDV istisna olarak. Faturalarımızı Türk lirası olarak düzenliyoruz. UPS ile yapmış olduğumuz mikro ihracatlarda KDV iadesİ talebinde bulunabilir miyiz?

    Posta ve hızlı kargo taşımacılığı yoluyla yapılan ihracatın, kargo şirketi adına düzenlenen, malı yurt dışına gönderilen mükellefin bilgisinin yer aldığı ve gümrük müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanan ve VEDOP (Vergi Daireleri Otomasyon Projesi) sistemine aktarılan ETGB (Elektronik Ticaret Gümrük Beyannamesi) ile tevsiki mümkün bulunmaktadır.

    Bu şekilde yapılan ihracatın tevsiki için ETGB’nin çıktısının vergi dairesine ibrazı halinde;

    -İhraç kaydıyla alınan ve kargo taşımacılığı yoluyla ihracatı gerçekleştirilen mallara yönelik olarak imalatçı tarafından,

    -KDV ödenerek alınan ürünün posta (Kargo) yoluyla yurt dışına gönderilmesinde ise kargo şirketi adına düzenlenen ETGB İhracat Beyannamesi (Mikro İhracat) ile ihracatçı tarafından 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 11. maddesi ve KDV Genel Uygulama Tebliğinde belirlenen esaslar gereğince iade talep edilmesi mümkündür.

    Gümüş işçiliğine ilişki yüklenilen kdv sinin iadesi talep edilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikÇevre koruma harcamaları 2019 yılında bir önceki yıla göre %1,2 artarak toplam 38,4 milyar TL olarak gerçekleşti
    Sonraki İçerikDavada Islah Yapılmasının Arabuluculuk Dava Şartına Etkisi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz