Ana Sayfa Duyurular Çevre koruma harcamaları 2019 yılında bir önceki yıla göre %1,2 artarak toplam...

Çevre koruma harcamaları 2019 yılında bir önceki yıla göre %1,2 artarak toplam 38,4 milyar TL olarak gerçekleşti

404
0

Çevre Koruma Harcama İstatistikleri, 2019

Çevre koruma harcamaları 2019 yılında bir önceki yıla göre %1,2 artarak toplam 38,4 milyar TL olarak gerçekleşti. Çevre koruma harcamalarının %57,8’i mali ve mali olmayan şirketler,  %34,2’si genel devlet ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşlar ve %8’i ise hanehalkları tarafından yapıldı.

Çevre koruma harcamalarının %46,3’ü atık yönetimi hizmetlerinden oluştu

Çevre koruma harcamalarının %46,3’ü atık yönetimi hizmetlerinden, %37,8’i atıksu yönetimi hizmetlerinden, %4,8’i biyolojik çeşitliliğin ve peyzajın korunmasından, %3,8’i toprak, yeraltı ve yüzey sularının korunması ve kalitesinin iyileştirilmesinden ve %7,3’ü ise diğer çevre koruma konularından oluştu.

Çevre koruma yatırım harcamaları 6,4 milyar TL olarak gerçekleşti

Bir önceki yıla göre %10,5 azalarak toplam 6,4 milyar TL olarak gerçekleşen çevre koruma yatırım harcamalarının %76,9’u mali ve mali olmayan şirketler, %23,1’i ise genel devlet ve hanehalkına hizmet eden kar amacı olmayan kuruluşlar tarafından yapıldı. Atıksu yönetimi hizmetleri için 3,3 milyar TL, atık yönetimi hizmetleri için 1,4 milyar TL yatırım harcaması yapılırken diğer konularda 1,7 milyar TL çevre koruma yatırım harcaması yapıldı.

Çevre koruma harcamalarının gayrisafi yurtiçi hasıla içindeki payı %0,9 oldu

Çevre koruma harcamalarının gayrisafi yurtiçi hasıla içindeki oranı 2018 yılında %1,0 iken, 2019 yılında %0,9 olarak gerçekleşti.


Kaynak: TÜİK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTrafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı Eylül 2020’de bir önceki aya göre %1,8 arttı
Sonraki İçerikPosta ve hızlı kargo taşımacılığı ile yapılan ihracatlardan KDV iadesi alabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz