Ana Sayfa SGK Part-time çalışan personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Part-time çalışan personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

2264
0
Image of company of successful partners discussing business plan at meeting

Pandemi ücretsiz izinle alakalı olarak baktığım mevzuatlarda kısmi istihdam eksik gün koduyla çalışan personellerin nakdi destek alamaz diye bir ibare göremedim. Nisan ve öncesi aylarda ayda birer gün çalışma bildirilen personelin Mayıs ve sonrası aylarda nakdi ücret desteğinden faydalanabilir mi?

Part-time iş sözleşmesi gereğince çalışma günü kadar yararlanabilir.

Nisan ayı için nakit çalışma ödeneğine başvurduk. Personel Nisan ayı için hiç çalışmamıştır. Nisan ayı SGK bildiriminde hangi koddan bildirim yapmamız gerekiyor?

Nakdi ücret desteği ve normal ücretsiz izin birlikte eksik gün nedenini oluşturmuşsa verilecek kod 29 kod dur.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik Serbest Bölgelerdeki Müşterilere Yapılan Fason Hizmetlerde KDV İadesi
Sonraki İçerikVirüs dolayısıyla kapatılan iş yerindeki personeli işveren SGK bildiriminde çalışmıştır olarak gösterebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz