Ana Sayfa SGK Virüs dolayısıyla kapatılan iş yerindeki personeli işveren SGK bildiriminde çalışmıştır olarak gösterebilir...

Virüs dolayısıyla kapatılan iş yerindeki personeli işveren SGK bildiriminde çalışmıştır olarak gösterebilir mi?

589
0

Genelge ile kapatılan kafe işletmemizin bir çalışanı vardır. KÇÖ ve ücretsiz izin ödeneği talep edilmedik.  Personelimizin maaşını ödemekteyiz. Bu kapsamda işçimizi aylık prim ve hizmet belgesinde 30 gün çalışmış gibi göstermemizde bir sakınca var mıdır?

SGK denetmenlerinin fiili çalışma olmayan işçilerin günlerinin iptali istediği pek çok sahte sigortalılık dosyası bulunmaktadır.

Ancak Pandemi SGK’da yeni yeni içtihadı oluşacak bir durumdur.

İşveren zorlayıcı nedenlerle 7 gün yerine tam çalışma bildirebilir.

Yasal olarak fiili çalışma yoksa bildirim olmaması gerekir. Üstelik işyeri Genelge ile kapatılan işyeri kapsamındadır.

2020 Mart ayında kısa çalışma ödeneğine başvurduğumuz firmamızdaki çalışanlarımızdan biri kısa çalışma ödeneğine hak kazanamamıştır. Bizde 2020 Mart dönemi aphb’de işçimizi 18 kodla bildirmiştik. 04/2020 ayı için hak kazanamayan işçimizi nakdi ücret desteğine başvuruda bulunduk ve aphb’sini 29 kodla verdik. 2020 Mart dönemi aphb bildirgemizdeki 18 kodu nakdi ücret desteğine başvurduğumuz işçimiz için düzeltmemiz gerekir mi?

Kod değişikliğini dilekçe ile bağlı bulunduğunuz SGK dan yapabilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikPart-time çalışan personeller ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?
Sonraki İçerikKısa çalışma ödeneği başvurumuzu nasıl iptal edebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz