Ana Sayfa Muhasebe Ordu evlerine yapılan mal ve hizmet teslimlerine ilişkin düzenlenen faturalarda KDV hesaplanacak...

Ordu evlerine yapılan mal ve hizmet teslimlerine ilişkin düzenlenen faturalarda KDV hesaplanacak mıdır?

521
0

Mükellefim orduevine hizmet sunmaktadır.

Orduevleri, askerî gazinolar, kışla gazinoları, vardiya yatakhaneleri, özel, yerel ve kış eğitim merkezleri, askerî kantinler ve askerî müzelerin kuruluş amaçlarına uygun olarak yaptıkları teslim ve hizmetler askerî fabrika, tersane ve atölyeler gibi KDV istisnası kapsamına alınmıştır.

İstisna düzenlemesi bu yerlerin yaptıkları teslim ve hizmetlere ilişkin olup, mal ve hizmet alımlarını kapsamamaktadır. Dolayısıyla, orduevleri, askerî gazinolar, kışla gazinoları, vardiya yatakhaneleri, özel, yerel ve kış eğitim merkezleri, askerî kantinler ve askerî müzelerin kuruluş amaçları dâhil her türlü mal ve hizmet alımları KDV’ye tabi bulunmaktadır.

Yukarıdaki açıklamaya göre Ordu evlerine keseceğimiz faturalarda KDV hesaplanacaktır. Ordu evlerine yapılan hizmet ve satışlara KDV’ye tabidir. Faturalar KDV’li olarak kesilecektir. Yukarıda belirtmiş olduğum bilgiler dışında değişen bir durum var mıdır?

Ordu evine yapılan mal ve hizmetleri için KDV hesaplanacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKısa Çalışma Ödeneği Başvuruları Bugün Başlıyor! – 23.03.2020
Sonraki İçerik2019 yılında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel 2020 yılında SGK teşvikinden faydalanmaya devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz