Ana Sayfa SGK 2019 yılında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel 2020 yılında SGK teşvikinden...

2019 yılında 27103 sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel 2020 yılında SGK teşvikinden faydalanmaya devam eder mi?

596
0

2019 yılı Nisan ayından Aralık ayına kadar 2 personelimizin 1 tanesi 27103’den faydalanıyordu. 1 kişi kısmi süreli olarak çalıyordu.2019 Aralık ayında kısmi süreli çalışan işten ayrıldı onun yerine yeni bir kişi işe alındı. Bu kişiyi de 27103’den faydalandırarak aldık. 2020 yılında bu iki çalışan personel 27103 faydalanmaya devam eder mi?

27103 teşvik ortalama hesaplaması yapılırken bir önceki yılın toplam çalışan sayısı ortalaması alınır. 27103 sayılı kanunla bildirilecek çalışanın teşvikten yararlandığı süre boyunca da bu ortalama şartının sağlanması ve en az ortalama değeri kadar çalışan olması gerekmektedir. Ortalama hesabına 27103 sayılı kanun bildirgesi haricindekilerin dâhil edildiğini 27103 sayılı kanunla bildirilen kişilerin dâhil edilmediğini belirtmek gerekir.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikOrdu evlerine yapılan mal ve hizmet teslimlerine ilişkin düzenlenen faturalarda KDV hesaplanacak mıdır?
Sonraki İçerik2020/Nisan, Mayıs ve Haziranda Ödenecek Sigorta Primleri 6’şar Ay Ertelendi..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz