Ana Sayfa Vergi Ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatları muhtasar beyannamede bildirilmeli midir?

    Ödenmeyen kıdem ve ihbar tazminatları muhtasar beyannamede bildirilmeli midir?

    693
    0
    Firmamız 31.12.2020 tarihinde kapandı. İşçinin ihbar ve kıdem tazminatını 31.12.2020 tarihine kadar ödemedik gidere yazamıyoruz. Peki 12. Ay muhtasar beyannamesinde Kıdem ve ihbar tazminatını bildirmemize gerek var mı? 12.ay stopajda bildirmeyeceksek firma kapandığı için bir daha stopajını bildirmeyeceğiz doğru mudur?

    İş akdi feshedilen işçilere yapılacak ihbar ve kıdem tazminatı ödemelerine ilişkin olarak işçilerden kesilen damga vergisinin, ödemeye ilişkin kâğıdın düzenlendiği tarihi izleyen ayın 23’üncü akşamına kadar vergi dairesine verilecek muhtasar beyanname ile bildirilmesi ve 26’ncı günü akşamına kadar ödenmesi gerekmektedir.


    Çıkışını yapacağımız personel için hem kıdem ve ihbar tazminatını ödemek istiyoruz. Hemde işsizlik maaşı alsın istiyoruz. Bu durumda fesih yasağına muhalefet etmeden hangi kod ile SGK çıkışı yaparsak problem yaşamayız?

    Böyle bir çıkış ancak ikale ile olur. Ancak ikale de fesih yasağı kapsamındadır. 

    İşçi istifa ile çıkartırsanız atıfet kabilinden tazminat ödersiniz bu da ücret olup prime tabi olur.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAkrabalara ait ayrı şirketlerin mal alımları tek bir şirket tarafından toplu yapılıp karsız bir şekilde diğer şirketlere satılabilir mi?
    Sonraki İçerikTürkiye ile Moğolistan arasında Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı imzalandı