Ana Sayfa SGK Nisan ve Haziran aylarında KÇÖ alan bir firma 7252 sayılı SGK teşvikinden...

    Nisan ve Haziran aylarında KÇÖ alan bir firma 7252 sayılı SGK teşvikinden kaç ay faydalanabilir?

    582
    0

    01.04.2020-30.06.2020 arasında KÇÖ alan bir işyeri için 7252 sayılı kanun teşvikinden yararlanma süresi kaç ay olmalıdır?

    İş yerindeki kısa çalışmasının 30/6/2020 tarihinde sona erdiği ve haftalık normal çalışma süresine dönüldüğü varsayıldığında, destek uygulamasının 1/8/2020 tarihinde yürürlüğe girmiş olması nedeniyle sigortalı için bu destekten kanunda aranılan diğer şartlar sağlanmak kaydıyla 2020/8. ve 9. aylarda/dönemlerde yararlanılabilecektir.

    İşveren sgk sisteminden giriş yapıldığında mükellefin 7252 sayılı kanundan ağustos ayı için elemanlarının 29 gun yararlandığını görüyoruz. Bordroyu nasıl düzenlemeliyiz?

    Bir işçi için 7252 sayılı kanun seçilmiş ve uygulanmış ise artık ikinci bir teşvik uygulama imkânınız bulunmamaktadır. 07252 yazılarak 30 günlük bildirim yapılması halinde 29 günlük 7252 sayılı kanundan kaynaklanan teşvik indirimi oluşturulacaktır.

    Yine bu sigortalının 07252 kanun numarası yazılarak 29 günlük hizmet bir satırda, 00000 kodu seçilerek kanunsuz olarak 1 günlük hizmet alt satırda yazılarak da bildirilmesi halinde 07252 teşviki oluşturulacaktır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYunanistan Başbakanı Yeni Ekonomik Tedbirleri Açıkladı
    Sonraki İçerikİBB Bölgesel İstihdam Ofislerinde işverenlerin en çok aradığı iş pozisyonu ön muhasebecilik oldu

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz