Ana Sayfa Muhasebe Müşterime düzenleyeceğim faturada kur olarak ürünlerin teslimindeki kur mu yoksa düzenlediğin günkü...

Müşterime düzenleyeceğim faturada kur olarak ürünlerin teslimindeki kur mu yoksa düzenlediğin günkü kuru mu kullanacağım?

1061
0
Müşterime düzenleyeceğim faturada kur olarak ürünlerin teslimindeki kur mu yoksa düzenlediğin günkü kuru mu kullanacağım?

İrsaliye günü 02.03.2019, fatura tarihi 06.03.2019 olan bir işlem için müşterime fatura kesiyorum. Burada irsaliye gününün kurumu yoksa fatura tarihinin kurumu önemlidir?

Kur değeri fatura tarihinde dikkate alınır. Tahsilâtın yapıldığı tarihte kur değişikliği varsa kur farkı faturası düzenlenir. Kur değeri olarak MB DÖVİZ ALIŞ KURU BAZ ALINIR.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kur farkı faturaları teslim edilen ürünün KDV oranına göre mi hesaplanacaktır?

Kur Farkı faturasında KDV hesaplanacak mı?

Düzenlediğimiz kur farkı faturasını KDV beyannamesinde nasıl bildireceğiz?

 

Önceki İçerikÇalışanın kendisine önerilen yeni pozisyonu kabul etmemesi durumunda işverenin yaptırım hakkı doğar mı?
Sonraki İçerikTasfiye halindeki şirketin borçları ödendikten sonra kalan parası ortaklara dağıtılabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz