Ana Sayfa Muhasebe Tasfiye halindeki şirketin borçları ödendikten sonra kalan parası ortaklara dağıtılabilir mi?

Tasfiye halindeki şirketin borçları ödendikten sonra kalan parası ortaklara dağıtılabilir mi?

1786
0

Tasfiye halinde olan bir şirketimizin tasfiye süresi devam etmekte ve diğer borçlar v.s. ödendikten sonra varlık olarak bankada 300.000 TL parası kalmıştır. Kalan parayı ortaklar çekmek istiyor. Şirketin ortaklara borcu yok. Dağıtılacak karı da yok. Bu parayı ortakların sermaye geri ödemesi olarak çekebilirler mi yoksa başka bir ad altında mı çektirmemiz gerekir?

 

Sermaye tutarı kadar olanlar dağıtılır sermaye hesabı kapatılır Kalan tutar kardır. Kar dağıtımı yapılır. GV stopajı kesilerek ortaklara ödenir.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

LTD ŞTİ kar dağıtımında vergiden istisna edilen güncel tutar nedir?

 

Kar dağıtımı beyannamesi ne zaman verilir?

 

Tasfiye halindeki şirket geçici vergi beyannamesi dışındaki beyannameleri vermeye devam edecek midir?

 

Tasfiye Dönemi Zarar İle Kapanırsa Fazla Ödenen Vergi İade Edilir mi?

 

 

Önceki İçerikMüşterime düzenleyeceğim faturada kur olarak ürünlerin teslimindeki kur mu yoksa düzenlediğin günkü kuru mu kullanacağım?
Sonraki İçerikMülk sahibi annesi olan kiracı emsal tutardan kira sözleşmesi yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz