Ana Sayfa Muhasebe Düzenlediğimiz kur farkı faturasını KDV beyannamesinde nasıl bildireceğiz?

Düzenlediğimiz kur farkı faturasını KDV beyannamesinde nasıl bildireceğiz?

5639
0

Yeni çıkan torba yasa ile fatura ve tahsilat tarihi arasındaki lehte kur farklarına fatura düzenliyoruz. Faturada 646 kambiyo karları hesabı kullanılıyor.

KDV 1 beyannamesinde bu 646 hesap tutarlarını, beyannamede ki matrah kulakçığındaki tevkifat uygulanmayan işlemlerde mi yoksa 550-kodlu satır diğer işlemler bölümünde bildirmem gerekiyor?

Tevkifat uygulanmayan işlemlerde beyan edilir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Dövizli işlemlerde kur farkı faturasında kdv var mı?

 

Önceki yıla ait olup faturası bir sonraki yıla gelen komisyon ödemesini kurumlar beyanında indirim konusu yapılabilir miyiz?

 

 

Kur Farkı faturasında KDV hesaplanacak mı?

 

 

 

Önceki İçerikAnonim şirketlerde seçimsiz genel kurullar tescile tabi midir?
Sonraki İçerikYurtdışında elde edilen ve varlık barışından yararlanılan gelirler Türkiye’ye getirilmemişse vergilendirilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz