Ana Sayfa Çalışma Hayatı Mükellefiyeti sonlandırılan bir işletmenin çalışanları ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

Mükellefiyeti sonlandırılan bir işletmenin çalışanları ücretsiz izin desteğinden faydalanabilir mi?

491
0

İşletme 28 Nisan 2020 tarihi itibari ile vergi mükellefiyetini sonlandırıp iş yerini kapatmış durumdadır. 17 Nisan -17 Temmuz döneminde mevcut işçilerini nasıl ücretsiz izine çıkaracaktır?

İşyerinizin kapanışı vergi dairesinden yapılmış ise artık işin sonlanması dışında bir seçeneğiniz kalmıyor. 7244 sayılı yasa 4857 sayılı yasaya ithafken fesih yasağını getirmesi sizin sorunuzun temelini oluşturuyor. Burada kanun koyucu cezai müeyyide koymuş bulunmaktadır.

7244 öncesine göre; İşçilerin tazminatlarının ödenerek işin sonlanması işyerinin kapanması nedenleriyle 13 diğer nedenler seçilip çıkış verilmesi gerekir.

Anonim şirket ortağı olan ve farklı bir şirkette 4a SGK’lı çalışan kişi pandemi nedeniyle ücretsiz izin ödeneğinden veya kısa çalışma hükümlerinden yararlanabilir mi?

Yararlanamaz 4/b sigortalılığı devreye girer.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTüm kurumlar vergisi mükelleflerinin kurumlar vergisi beyanname verilme süreleri uzatıldı mı?
Sonraki İçerikİş Kur XML dosyasını nasıl doldurmalıyım?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz