Ana Sayfa Muhasebe Muhtasar prim beyannamesinde SGK bildirimlerini aylık olarak bildirmek için vergi dairesine bildirim...

    Muhtasar prim beyannamesinde SGK bildirimlerini aylık olarak bildirmek için vergi dairesine bildirim yapmamız gerekiyor mu?

    590
    0

    MuhSgk’da SGK bildirimlerini aylık vergi bildirimlerini 3 aylık bildireceğim bunun için vergi dairesine dilekçe vermek gerekir mi?

    Hayır. Muhsgk bildiriminde ilgili kutucukları işaretlemeniz yeterli olacaktır. İşçi çalıştıran mükellefler için Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin aylık olarak verilmesi zorunludur. Ancak en az 1, en fazla 10 işçi çalıştıran mükellefler beyannamelerini aylık olarak vermekle birlikte, vergiye ilişkin kesintilerini üç ayda bir beyan edebilirler.

    Şöyle ki: Her ay verdikleri beyanname ile hem vergi kesintilerini hem de prim ve hizmet bilgilerini beyan edebilirler.

    Her ay beyanname verdikleri halde, beyannamenin vergi kesintilerine ilişkin bölümünü mart, haziran, eylül ve aralık vergilendirme dönemlerinde olmak üzere üç aylık olarak beyan edebilirler. Ancak bu mükellefler Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin prim ve hizmete ilişkin bölümünü her ay beyan etmek zorundadır.

    İşçi çalıştırmayan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi mükellefleri 3 ayda bir beyanname vermeye devam edebilecektir. 

    Grup şirketimizde çalışan ortak elemanlarımızda ücret hesaplarken tek şirkette A.G.İ (asgari geçim indirimi) hesaplamış olup sonradan bu kişiler 2018 yılı sonunda şirketten ayrılmış toplamda 2 şirkette aldıkları maaş tek şirkete geçmiş fakat bu geçiş sırasında A.G.İ. hesaplaması unutulmuştur. Bu durumda geriye dönük 16 aylık unutulan A.G.İ. için düzeltme yapılabilir mi?

    Teorik olarak yapılabilir. Ancak; Tüm bordroların değişmesi ve Muhtasar beyannamelerin düzeltilmesi gerekir. Bu düzeltme neticesi iade işlemi için VD tarafından vergi incelemesi yapılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKovid-19 salgını Rusya’da sanayi üretim endeksi, kapasite kullanım oranı ile işsizlik oranında ciddi bir kırılma yaşanmasına yol açtı
    Sonraki İçerikTemmuz ayında verilen 1.200 yatırım teşvik belgesi ile yeni bir zirveye ulaşıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz