Ana Sayfa SGK Muhsgk beyannamesi ile verilmiş düzeltme için yasal süresi geçmiş SGK bildirgelerinde kanun...

    Muhsgk beyannamesi ile verilmiş düzeltme için yasal süresi geçmiş SGK bildirgelerinde kanun numarasını nasıl düzeltebiliriz?

    2827
    0

    8.ay MUHSGK’da SGK kısmında kanun numarası düzeltmesi yapacağım. Normalleşme kapsamında bazı personellerimi 5510 kanundan çıkartıp 7252 kanun ile asıl bildirge vermeye çalışıyorum.

    Hata mesajı olarak ” Belge süresi dışında verilmiş, “(B)Yasal Süresi Dışında Verilmiş APHB” tahakkuk nedenini seçerek işlem yapabilirsiniz” şeklinde uyarı almaktayım. Ne yapmalıyım?

    8.Ay için yapılan düzeltme yasal süresi dışında seçilerek yapılmalıdır SGK’nın uyarısı doğrudur ve belirtilen şekilde seçim ve işaretlenme yapılarak iptal ek verilmelidir.

    İstanbul ilinde faaliyet gösteren merkez ve şubesi olan firmanın muh sgk ile bildirge ve sigortalı bölümünü tek işlem ile bildirim yapılıyordu  15/10/2020 tarihinde şube kapatıldı ve sigortalıların çıkışı verildi sosyal güvenlik kurumuna dosya kapanışı için dilekçe yazılacak ve şubenin sgk kapanışı sağlanacak bu durumda şubenin işçi ve muhtasar bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Muhsgk’da merkeze ilişkin bildirimle beraber bildirilen şubenin kapanış tarihine kadar olan veriler girilecek aynı bildirge de verilecektir. İşçi çalıştırıldığı ve merkez ile şube bildirminin aynı dönemde verildiği dikkate alınarak aylık verilecek olan muhsgk da beklemek gibi durum sözkonusu değildir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikVergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi
    Sonraki İçerik7252 sayılı SGK teşvikinden ne kadar süre yararlanabiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz