Ana Sayfa Duyurular Vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

Vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi

526
0

Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi, Katma Değer Vergisi (KDV), Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını içeren vergi borcu yapılandırmasına ilişkin madde TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından kabul edildi.

Bu madde ile vergi borçları yapılandırılarak, borçların18 taksitle ödenmesine imkan tanınacak. Borcunu peşin ödemek isteyenlere de indirim sağlanacak.

Teklif vergi cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları; trafik, seçim, nüfus para cezaları, Karayolu Taşıma Kanunu’na göre kesilen para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen para cezaları vb. tüm idari para cezalarını ve öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları, ecrimisiller, haksız alınan destekleme ödemeleri, kaynak kullanımı destekleme fonu, taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı da vergi yapılandırmasını kapsıyor.


Kaynak: TBMM
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikNakdi ücretsiz desteği alan personelimizi normal çalışmaya döndüğümüzde SGK’ya bildirmeli miyiz?
Sonraki İçerikMuhsgk beyannamesi ile verilmiş düzeltme için yasal süresi geçmiş SGK bildirgelerinde kanun numarasını nasıl düzeltebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz