Ana Sayfa Çalışma Hayatı 7252 sayılı SGK teşvikinden ne kadar süre yararlanabiliriz?

    7252 sayılı SGK teşvikinden ne kadar süre yararlanabiliriz?

    693
    0

    Ağustos ayında 7252 kanunundan faydalanmak için başvuru yaptık. Teşvik süresi 1 ay olarak çıktı ve ağustos ayında 7252 sayılı SGK teşvikinden faydalandık. Eylül ayında tekrar başvuru yaptık. SGK sisteminden teşvikten yararlanamazsınız, bu sigortalı için 7252 sayılı kanun kapsamında tanımlama yapılmıştır diye mesaj ve bilgi durumu almaktayız. 3 aylık yararlanabilecek bu kanundan sadece 1 ay mı faydalanacağız?

    Yapılan düzenlemeyle;

    – 4447 sayılı Kanunun geçici 23’üncü maddesi kapsamında 1/7/2020 tarihinden önce kısa çalışma başvurusunda bulunan özel sektör işyerlerinde kısa çalışma ödeneğinden yararlanan sigortalıların işyerindeki kısa çalışmasının sona ererek aynı işyerinde haftalık normal çalışma sürelerine dönmeleri,

    – 4447 sayılı Kanunun geçici 24’üncü maddesi kapsamında 1/7/2020 tarihinden önce başvuruda bulunarak nakdi ücret desteğinden yararlanılması ve nakdi ücret desteğinden yararlanan sigortalı için haftalık normal çalışma süresine dönülmesi,

    Durumunda özel sektör işverenlerine bu sigortalılardan dolayı 31/12/2020 tarihini geçmemek üzere kısa çalışmanın/nakdi ücret desteğinin sona erdiği tarihi takip eden aydan itibaren üç ay süreyle, kısa çalışma ödeneği/nakdi ücret desteği alınan aylık ortalama gün sayısı kadar, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan işçi ve işveren hissesi primlerinin tamamı tutarında prim desteği sağlanacaktır.

    Normal çalışmaya geçilen tarihiniz haziran ayı ise sadece ağustos ayını verecektir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMuhsgk beyannamesi ile verilmiş düzeltme için yasal süresi geçmiş SGK bildirgelerinde kanun numarasını nasıl düzeltebiliriz?
    Sonraki İçerikMuhSgk beyannamesinde geçmiş döneme ait SGK kanun numarasını nasıl değiştirebiliriz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz