Ana Sayfa Mevzuat Marka sahibi rüçhan hakkını nasıl talep eder?

Marka sahibi rüçhan hakkını nasıl talep eder?

837
0

Başvuru sahibi, yararlanmak istediği rüçhan hakkını başvuruyla birlikte talep ücretini ödeyerek belirtir. Başvuru sahibi, rüçhan hakkı belgesini başvuru tarihinden itibaren üç ay içinde vermediği takdirde rüçhan hakkı talebi yapılmamış sayılır.

Rüçhan hakkının hüküm ve sonuçları, 6769 sayılı kanunun 12 nci maddede belirtilen tarihler itibarıyla doğar.

Marka başvurusu için birden fazla rüçhan hakkı talep edilmesi durumunda rüçhan hakkı, geçerli olan ilk rüçhan tarihi itibarıyla başlar.

Rüçhan hakkı talebine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir.

 


Kaynak: 6769 sayılı kanun 13. Maddesi
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGelir vergisindeki dilim nedeniyle asgari geçim indirimine yapılan ilave fazla mesai ücreti ile asgari ücretin üzerinde maaş alan birisine uygulanır mı?
Sonraki İçerikMali aracı kuruluşlar sektöründe 2018 yılında 17.853 girişim faaliyet gösterdi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz