Ana Sayfa Vergi Mali müşavirler bir firmanın tasfiye sonu beyannamelerini verebilmek için firma ile sözleşme...

    Mali müşavirler bir firmanın tasfiye sonu beyannamelerini verebilmek için firma ile sözleşme imzalamalı mıdır?

    541
    0

    2018 yılında kurulmuş bir şirket sahte faturadan dolayı koda girmiş. Meslek mensubu da sorumlu tutulduğu için firma ile mahkemelik olmuşlar. Bu firma tüm İTO tasfiye işlemleri bitmiş. Sadece 6 aylık verilmeyen beyannameleri varmış. Benden KDV beyannamelerini boş onaylamamı istiyorlar. Sorum şu, KDV beyannamesi vermem için nasıl bir sözleşme yapmam lazım?

    Özel bir sözleşme türü yok. Türmob e-birlik sisteminden defter tutma sözleşmesi yapılır. GİB den ise aracılık ve sorumluluk sözleşmesi yapılacaktır. VUK mükerrer 227. maddeye göre sorumluluk boş beyannamede olsa elbette olacaktır.

    Yeni bir mükellefin defterini tutmaya başlayacağım mükellefimin benden önceki muhasebesi firma içinde çalışanlar tarafından tutuluyordu. İnternet vergi dairesi sistemi üzerinden e beyanname aracılık ve sorumluluk sözleşmesini imzalamak istediğimde sistem firmanın bir muhasebeci tarafından sözleşmesi olduğunu belirtiyor. Firmanın kendi İnternet vergi dairesi sistemine girdiğimde sözleşmeyle ilgili bir şey bulamıyorum eski muhasebecisi de kendi sistemine girdiği zaman sözleşmeyle ilgili herhangi bir şey göremiyor benden önceki sözleşmeyi nasıl iptal edebiliriz?

    Müşteriniz VD müracaat ederek varsa Aracılık ve sorumluluk sözleşmesini iptal ettirecektir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTOBB ve VİSA, küçük işletmelerin faaliyetlerine devam etmelerini desteklemek için “Bir Alışverişle Çok Şey Fark Eder” kampanyası başlattı
    Sonraki İçerikOnline Etkinlik: Mesleği Geleceğe Taşımak 31 Mart 2021

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz